Udgivet af Vordingborg Kirke, ons d. 22. nov 2017, kl. 07:53

Nyt år på vej!

Kirkeåret begynder, som de fleste ved, med 1. søndag i advent, som er den fjerde søndag før juleaften den 24. december.

Kirkeåret fortæller således hele Jesu historie fra advent til advent. Når året er gået, er historien om Jesus fortalt færdig og inden man gentager fortællingen er der måske en anledning til at stoppe op og gøre status over enten vores eget liv eller vise glæden ved fejringen af forventningen om Jesu barnets komme. Det nye kirkeår kan også give afsæt til nye traditioner som kan tilføjes i kirken.

Ved Vordingborg kirke vil vi i det nye kirkeår begynde en ny tradition i forbindelse med dåb i kirken hvor der fremover vil blive brugt og udleveret en dåbsklud til dåbsbørnene, dåbskludene fremstilles af menighedens frivillige som med deres flittige hænders kraft og snilde hylder de nye børns ankomst i menigheden og på den måde siger: Vær Velkommen i vores trygge fællesskab i kirken her.

Dåben er hvor de nye børn indlemmes i menigheden og gives guds velsignelse og Guds ord, på han vil være med dåbsbarnet alle dage, lidt som Grundtvig i 1844 beskrev det i vuggevisen ”sov sødt barnlille” vers 5 & 7

I Jesu navn døbte, som striden har stridt, som døden har lidt, gik ind til den evige hvile, istemme så lydt halleluja nyt, at englene tie og smile.

Sov sødt, barnlille! Lig rolig og stille, og nyn på det navn med nåden i favn, al jorden til salighed givet! Nyn: Jesus er min, så favr og så fin, min Jesus er lyset og livet!

Hvad er en dåbsklud? Og hvor stammer Idéen fra?

Dåbskluden er i igangsat af Ann Maj Lorenzen. Der arbejder som sogne- og hospicepræst i Thorsager-Bregnet-Feldballe pastorat. Hun har strikket siden hun var barn og bruger stadig en del af sin fritid på håndarbejde. Vil du vide mere om dåbskluden kan det anbefales at læse mere på dåbskluden.dk

Dåbskluden er strikket i merceriseret bomuldsgarn. Den ligger på døbefonten i kirken, når der er dåb, og bruges til at tørre vandet af den døbtes hoved. Tanken er, at barnet får dåbskluden med hjem som gave og som minde.

Det er derfor en stor glæde at vi med det nye kirkeår kan igangsætte denne tradition hvor generation efter generation kan overlevere fællesskabets anerkendelse at det nye liv i menigheden med ønsket om at slægt skal følger slægters gang i kirkens liv.

Tak fordi vi mødtes, tak fordi du læste og tak fordi vi i mødet med hinanden bekræfter vigtigheden af fællesskabet om Guds ord som leder os i livet!

Glædelig Adventstid til alle.

Benny Hansen

Menighedsrådsmedlem