Torsdag d. 28. marts 2019, Kl. 17:30 til kl. 19:30

Velkommen til hverdagsgudstjeneste i Vor Frue Kirke, hvor temaet er de syv dødssynder. Vi skal se nærmere på middelalderens syv dødssynder, hvorfor de er mere aktuelle at forholde sig til end nogensinde før, og hvordan vi moderne mennesker kan bruge de syv dødssynder til bedre at forstå os selv og andre. I rækken af dødssynder er vi kommet til vrede. Den vrede person handler blindt og i affekt, og vrede er tøjlesløs. Når man er vred, kan man komme til at gøre ting, man senere fortryder, og vreden kan lede til masser af synd netop fordi, den er så uovervejet og ukontrolleret. Den romerske filosof Seneca (ca. 4.f.Kr. – 65 e.Kr.) mente at vreden på den ene side var en nødvendig følelse, men at man på den anden side måtte holde afstand til den. Den vrede, der ikke kan stoppe ødelægger den anden, som den er rettet imod. Og vender man vreden indad, ødelægger man sig selv.

Vi slutter med at samles over ost og vin ved cafébordene til en fælles samtale.

Medvirkende: Sognepræst Therese Nielsen, organist Rikke Juul Morild og sangere fra pigekoret.

Kirketorvet 14A, 4760 Vordingborg, Danmark