• This event has already taken place.
Torsdag d. 25. april 2019, Kl. 17:30 til kl. 19:30

Velkommen til hverdagsgudstjeneste i Vor Frue Kirke, hvor temaet er de syv dødssynder. Vi skal se nærmere på middelalderens syv dødssynder, hvorfor de er mere aktuelle at forholde sig til end nogensinde før, og hvordan vi moderne mennesker kan bruge de syv dødssynder til bedre at forstå os selv og andre. Vi er kommet til den sidste i rækken af dødssynder, nemlig dovenskab. Dovenskab betyder ikke kun manglende lyst til at foretage sig noget, men også, at vi ikke søger Gud eller søger forbedring. Vi tænker måske ikke ondt, men fravalget af stræben efter det gode gør os svage og modtagelige for fristelser. At man regner dovenskab for en dødssynd skyldes den grundlæggende erfaring af, at vi mennesker i dovenskaben fortaber os selv i meningsløshed og kedsomhed – og dermed handler imod vores bestemmelse som gudskabte.

Vi slutter med at samles over ost og vin ved cafébordene til en fælles samtale.

Medvirkende: Sognepræst Therese Nielsen, organist Rikke Juul Morild og sangere fra pigekoret.

Kirketorvet 14A, 4760 Vordingborg, Danmark