• Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 31. januar 2020, Kl. 13:00 til kl. 16:00

Kom og spis frokost i hyggeligt selskab mellem kl. 13 og 16. Vi inviterer på café i sognegården, Færgegaardsvej 3.

Vi samles omkring et veldækket frokostbord, det daglige liv drøftes, og vi nyder samværet med hinanden.

Kl. 14 får vi besøg af tidligere museumsinspektør, forfatter, foredragsholder, kirketjener, mag.art. Dorthe Wille-Jørgensen, som vil fortælle om Vordingborg Slot og bys historie.

Vordingborg var op gennem middelalderen særdeles vigtig for kongemagten. Både internt i riget og over for eksterne modstandere. Borgen var et militært støttepunkt, et ideologisk magtsymbol og en teknologisk bedrift – ikke mindst Valdemar Atterdags kolossale borg, hvor Gåsetårnet stod som det mægtigste af mange tårne.

Dorthe har forsket i Vordingborgs historie gennem mere end tyve år og udgav i 2014 værket ”Kongens Borg” om byens historie fra sen vikingetid til renæssancen. Og hun vil fortælle historien om, hvordan en kongsgård ved en af Sydsjællands bedste naturhavne udviklede sig til en kongeborg af internationalt format.

Endvidere vil hun fortælle om, hvordan kongeborgens ruiner midt i 1800tallets lilleputby fascinerede tidens store, danske kunstnere.

Endelig vil hun fortælle, hvordan en jernbane i årtierne omkring 1900tallet gav grobund for en rivende udvikling, der forvandlede en slumrende provinsby til en levende, stolt uddannelses- og garnisonsby, der i dag lever på minderne om tidligere tiders storhed.

Vi synger et par salmer eller sange fra højskolesangbogen. Pris for frokosten 25 kr for medlemmer og 50 kr. for ikke medlemmer.

Alle er hjertelig velkomne.

Tilmelding på kirkens hjemmeside.

Sted Færgegaardsvej 3, 4760 Vordingborg