×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 9. april 2021, Kl. 08:00 til kl. 14:30

Under forudsætning af at elever i 5.-8. klasse er kommet i skole på fuld tid, og konfirmandundervisningen er genoptaget, er fredag, den 9. april den anden af (i år desværre kun to) temadage med konfirmanderne. Temadage er dejlige dage, hvor der er tid til at reflektere over egen livssituation og egne valg.

Temaet er ”FRIHED – FRIHED TIL HVAD?” Om formiddagen inviterer vi vores store filosof og teolog Søren Kierkegaard med til undervisningen og stiller ham spørgsmålet, hvad det vil sige at være menneske.

Kl. 11 får vi besøg af René Nielsen. René lever et helt almindeligt liv. Han er lykkelig gift og far til tre. Han arbejder, handler, kører sine børn til idræt og ordner familiens have. Måden, hvorpå René er nået hertil, er der dog intet almindeligt ved. Den 21. april 1991 blev hans verden radikalt ændret. Den dag mistede han begge sine ben. I dag, så mange år efter ulykken, aner René fortsat ikke, hvorfor han som en livsglad, ung bankrådgiver og håndboldspiller på topniveau, skulle vågne op på et hospital og blot være 113 centimeter høj.

René vil fortælle os, hvordan det lykkedes for ham at udfordre sit nye liv uden ben i stedet for at blive indebrændt og ty til bitterhed. Nok var han pludselig kun ”halvt mand”, men han besluttede sig for at ville være et helt menneske.

Efter frokost går konfirmanderne i grupper, hvor de formulerer det centrale fra dagens forløb, som vi efterfølgende samler op på.

 

AFLYST Temadag for Thereses konfirmander
Medvirkende
Therese Nielsen
Sted kirketorvet 14 A, Kirketorvet 14A, 4760 Vordingborg